Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Černá Hora – exotika na dosah

Stále více se do povědomí českých turistů dostává znovuobjevená Černá Hora. Tato, rozlohou nevelká, destinace láká k dovolené v nádherné krajině mezi vysokými horami, rozmanitými národními parky, křišťálově čistým mořem, pestrou nabídkou pláží i historických památek a to doslova „na pětníku“. Vše, nač si vzpomenete, máte ve velmi dobrém dosahu, v dojezdu maximálně dvou hodin. Dovolená v Černé Hoře je tak stále atraktivnější a její volbou rozhodně neprohloupíte.

Co nesmíte v Černé Hoře minout

Ať už se rozhodnete pro dovolenou v Boce Kotorské, na Budvanské, Barské či Ulcinjské riviéře, můžete se vždy těšit na nezapomenutelnou dovolenou s pestrou nabídkou výletů. V každé části černohorského pobřeží si najdete svá oblíbená místa, nádherná historická města i jedinečné přírodní úkazy. Takže ať už vyrazíte autobusovou dopravou či po vlastní ose, vždy se můžete těšit, že dovolená v Černé Hoře bude plná jedinečných zážitků.

Boka Kotorská
Foto: Boka Kotorská

Boka Kotorská

V severní části pobřeží je za velmi atraktivní považována např. Boka Kotorská. Největší záliv jižního Jadranu, který je svým charakterem a vzhledem velmi ojedinělým úkazem v této části světa. Boka Kotorská ve svém nitru navíc skrývá nádherná místa, při jejichž návštěvě neplesá pouze srdce každého historika, ale také nejednoho návštěvníka, jež do těchto míst zavítal. Řeč je samozřejmě zejména o Kotoru, po kterém záliv nese své jméno. Jedinečné historické město, jež je zapsáno na seznamu kulturního dědictví UNESCO a kde na Vás historie dýchá doslova na každém kroku. Na své si zde přijdou také sportovně založení turisté a to nejen při výstupu nad Kotor, při němž je třeba zdolat zhruba 1500 schodů, což v parném létě vyžaduje velmi dobrou kondičku. Mimo tento „výšlap“ je možné využít i dalších tras, které Vás dovedou na vrcholky hor, z nichž budete mít celý záliv jako na dlani. Zapomenout ovšem nikdy nesmíte na dostatečné množství tekutin, které je dobré mít vždy s sebou.

Kotor
Foto: Kotor

Vysoko nad Kotorem, ukrytou v pohoří Lovčen, najdete vesničku Njeguši, známé rodiště černohorského vladyky Petara II. Petroviče Njegoše i celé jeho dynastie. Nedaleko, na jednom z vrcholků Lovčenu, můžete navštívit také Njegošovo mauzoleum, od kterého je nádherný výhled na celou Černou Horu. Při cestě můžete ochutnat či zakoupit proslulý njegušský sýr, pršut či jiné sušené maso, jež opravdu chutnají skvěle. Zdejší pršut je vyhlášený!

Dovolená na Budvanské riviéře

Známé turistické centrum Černé Hory je proslulé jedinečnými plážemi, rozvinutou infrastrukturou a výjimečnou nabídkou zábavy. Byť celá riviéra dosahuje délky pouhých 21 kilometrů, nachází se na ní desítky nádherných pláží, z nichž jedna dokonce nese exotický název „Hawaii“. Nachází se na ostrůvku nedaleko Budvy a pravidelným lodním spojením Budva – Hawaii – Budva, můžete tuto pláž navštívit.

Budva
Foto: Budva

Také na Budvanské riviéře se můžete těšit na notnou dávku historie, a to ať už navštívíte staré město v Budvě či zavítáte do Petrovace na Moru nebo městečka Sveti Stefan.

Barská riviéra

Nejméně známou a navštěvovanou je riviéra Barská. I zde ovšem leží letoviska, která se zapsala do srdcí mnoha návštěvníků. Mezi ně patří zejména letoviska Bar, Sutomore a Čanj. Největší oblibu si získalo zcela jednoznačně letovisko Sutomore, v němž je soustředěna také největší hotelová kapacita na celé Barské riviéře. Ocenění získala i zdejší pláž Centar, když byla v roce 2013 oceněna Modrou vlajkou.

Město Bar se naopak pyšní novým moderním jachtařským přístavem, nejvýznamnějším na černohorském pobřeží. Nachází se zde rovněž hlavní nákladní i osobní černohorský přístav a je jediným přímořským letoviskem s železniční dopravou. Kromě dopravy autobusem do Černé Hory tak můžete využít i pohodlné cestování vlakem s lůžkovými vozy.

Velkou devízou této oblasti je trajektové spojení s Itálií – celoročně jsou v provozu trajektové linky Bar-Bari-Bar a Bar-Ancona-Bar. Pobyt v Černé Hoře tak můžete lehce spojit s dovolenou v Itálii a po poznání Černé Hory zavítat také na východní pobřeží Itálie, jež je rovněž omýváno Jaderským mořem.

Ani milovníci historie zde na své dovolené nepřijdou zkrátka. Nedaleko přímořského nového Baru se nachází opuštěné středověké městečko Stari Bar, jež bylo v posledních letech rekonstruováno a těší se velkému zájmu turistů.

Ulcinjská riviéra

Za to riviéra okolo Ulcinje je rájem pro všechny milovníky písčitých pláží. Jemnější písek, jak na plážích v Ulcinji, nikde jinde na Jadranu nenajdete. Jedinečná „Velika plaža“, jež se táhne od kanálu Milena až po ústí řeky Bojany u albánských hranic, je pokryta výjimečně jemným pískem, který je obvyklý převážně pro exotické destinace. Atypická je pouze barva, která je nezvykle tmavá. Písek na Veliké pláži má navíc blahodárné léčivé účinky a to zejména při onemocněních pohybového ústrojí.

Ulcinjská riviéra
Foto: Ulcinjská riviéra

Na Ulcinjské riviéře se mísí více kultur a na každém kroku je patrný vliv dřívější turecké nadvlády. Díky tomuto faktu je v Ulcinji i jejím okolí nejvíce mešit a samotná Ulcinj má místy orientální ráz. Návštěva starého města v Ulcinji tak rozhodně stojí za to a pokud během dovolené navštívíte i jiná historická města na pobřeží Černé Hory, můžete posoudit, jak patrný vliv orientu v Ulcinji je.

Z Budvanské, Barské i Ulcinjské riviéry je velmi dobře dostupné známé Skadarské jezero, jež je od roku 1983 národním parkem. Jezero je největší ptačí rezervací v Evropě, je domovem pro téměř 270 druhů ptáků a převážná část jeho pobřeží je pokryta vodními rostlinami (rákosy, lekníny, stulíky aj.). Na jezeře nebo v jeho těsné blízkosti se nachází celá řada kostelů, klášterů, hradů a pevností.

Budva
Foto: Budva

Všechna tato místa můžete navštívit také v rámci nezapomenutelných poznávacích zájezdů do Černé Hory, při nichž navštívíte ta nejpozoruhodnější místa celé země.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 3 988 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Levné ubytovní v Černé Hoře

Stovky hotelů, penzionů a dalších ubytovacích kapacit v Černé Hoře. Rezervace ubytování online a v češtině. Najít si ubytování v zahraničí nikdy nebylo tak snadné ...

Zájezdy do Černé Hory

Bohatá nabídka pobytových i poznávacích zájezdů do Černé Hory za mimořádné ceny. Last minute nabídky českých i německých CK.

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko